M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Window Performance, 1977

Performance, 07:00:00.

Fabre au000002 ©Angelos bvba

Collection: Collectie M HKA, Antwerp.

Antwerpen, Offerandestraat

Tijdens zijn opleiding voor etalagist aan het Stedelijk Insitituut voor Sierkunsten en Ambachten onderzocht de jonge Jan Fabre de grenzen van de vitrine op. Hier neemt hij zelf de plaats van mannequinpop in. De geschilderde slakjes zijn zowel een hommage als een kritiek op het trage, maar eengemaakte, België. 

"GC In 1977 maakte je een zeven uur durend werk genaamd Window Performance (Nr. 6) dat zich afspeelde in een winkelraam. Wat voor acties voerde je uit in die heel kleine ruimte?
JF Wel, ik lag gewoon naakt op de grond en slakken, in de kleuren van de Belgische vlag met gouden kronen bovenop, kropen over mijn lichaam. In die jaren had ik het gevoel dat ik in een traag land leefde waar, in mijn ogen, heel weinig gebeurde en de tijd voorbij kroop als een slak. Natuurlijk ging de performance ook over de perceptie en ervaring van tijd. De zeven uren representeerden de cyclus van herhaling en zuivering door herhaling."

(Celant, G. Jan Fabre. Stigmata. Acties & Performances 1976-2013. Skira, 2014, p.17)

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Dsc 6405

> Jan Fabre.

Tentoonstellingen & Ensembles

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Me, Dreaming.

Gerelateerde werken

Foto%20op%2008 03 2012%20om%2014.21

>Jan Fabre, Window Performance, 1977.Photography, photo print, 63 x 93 cm.