M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Headcharge Installation, 2007

Installatie, 00:12:00 min.

501menlibayeva,almagul%20%20headcharge%20photo%20m%20hkaclinckx ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. S0441_10).

In haar werk reflecteert Almagul Menlibayeva op de nationale identiteit van Kazakhstan en op de veranderingen die haar land doormaakte tijdens het sovjettijdperk en na de val van de Sovjet-Unie. In de installatie Headcharge verbeeldt ze dit onderzoek symbolisch, met traditionele beelden uit de mythologie. Vier chic geklede vrouwen gaan uit eten in het commerciële Kazachstan van nu, als hedendaagse versies van nomadische feeën. In een poging de politieke en economische veranderingen van Kazachstan te begrijpen, bestellen ze een schapenhoofd, een Kazakse delicatesse; sjamanisten geloven dat het eten van de ogen van het schaap leidt tot inzicht en begrip. Vervolgens ontdekken ze, bloot en kwetsbaar op de uitgestrekte steppen, dat hun traditionele rol veranderd is - of toch niet? Voor Headcharge leent Menlibayeva van traditionele Kazakse cultuur om een nieuwe mythe te construeren.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Alma 014

> Almagul Menlibayeva.

Tentoonstellingen & Ensembles

Almagul%20menlibayeva,%20exhibition%20view%20photo%20m%20hkaclinckx 5

> Tentoonstelling: LATT: Europe at Large #6 Rustam Khalfin & Almagul Menlibayeva. M HKA, Antwerpen, 16 July 2010 - 29 August 2010.

Geen foto

> Ensemble: Punk Shamanism.

Menlibayeva  almagul  steppen police  2010  photo the artist

> Ensemble: EUROPE AT LARGE.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.