M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Compositie, 1956

Schilderij, 86 x 106 cm.

Wout vercammen      courtesy private collection

Collection: Private Collection.

De eerste werken van Wout Vercammen zijn één en al verfexplosie. Hij studeerde typografie maar als kunstenaar is hij autodidact. Hij maakte zijn entree in de kunst midden jaren vijftig met werk dat sterk beïnvloed was door de stijl van Cobra en de informele, lyrisch abstracte schilderkunst. Schilderijen als Compositie uit 1956 zijn uitdagend in hun verschijningsvorm; ze getuigen van een rauwe directheid, waar een agressieve penseelvoering de verf voor zichzelf laat spreken, spontaan en schijnbaar onbeheerst geworpen als het ware met een gestueel gebaar van een ritmisch lichaam, dat van de kunstenaar als buikspreker. De ononderbroken interne dynamiek in deze werken doet eveneens denken aan de écriture automatique of zelfs jazzmuziek.

 

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Photom hkaclinckx web

> Wout Vercammen.

Tentoonstellingen & Ensembles

Wout vercammen

> Tentoonstelling: INBOX: Wout Vercammen – A well-considered idea of an exhibition in 3 parts, 1950-1970. M HKA, Antwerpen, 11 December 2014 - 11 January 2015.