M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Herinnering aan een reis, 1987

Mixed Media, 134 x 214 x 50 cm.

Schietekat  jan  herinnering aan een reis  1987 1 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK5575_M57).

Herinnering aan een reis is een ludiek werk waarbij de titel een autobiografische (reis)ervaring suggereert. De tweeling Schietekat stellen hier een banale fiets voor als sacraal kunstobject, door speciaal op maat een fineerhouten huls te ontwerpen. Deze bekisting onderlijnt de culturele waarde van het object maar ondermijnt deze onmiddellijk op ironische wijze.

"De relativering van het alledaagse spitst zich toe op hetgeen Breton in zijn tweede manifest (1930) omschreef als 'dat bepaald geestelijk punt waar leven en dood, werkelijkheid en fantasie, verleden en toekomst, het zegbare en onzegbare, hoog en laag, niet meer als tegenstellingen worden waargenomen." (Hilde Vanfleteren, 1988)

 

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

12198090531909861341man silhouettesvgmed

> Jan & Paul Schietekat.

Tentoonstellingen & Ensembles

W%c3%a9ry  0002 marthe  zonder titel  1989 photo philippe de gobert

> Tentoonstelling: De Verzameling II en een keuze van schenkingen en bruiklenen. MuHKA, Antwerpen, 30 June 1990 - 04 November 1990.