M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Papaver [Poppy], 2002

Object, 60 x 60 x 100 cm.

Zeppelin detour def ©image: Wim Van Eesbeek

Collection: Collection ARCADIS, Belgium.

Dit ontwerp voor een luchtschip stond model voor de gelijknamige zeppelin die Panamarenko in 2002 bouwde in het atelier van de Antwerpse Luchtschipbouw. De druppelvormige ballon heeft acht lobben en is achteraan voorzien van een houten propeller voor de voortstuwing. De aandrijving gebeurt door middel van pedalen, in beweging gebracht door de bestuurder, die onder aan het luchttuig in een cabine van plexiglas zit. Zowel wat de vorm als de aandrijving als de omvang betreft, staat de Papaver ver van The Aeromodeller uit 1969−1971.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Img 3160

> Panamarenko.

Tentoonstellingen & Ensembles

Panamarenko bing of the ferro lusto   model

> Tentoonstelling: Panamarenko Universum. M HKA, Antwerpen, 03 October 2014 - 29 March 2015.

Gerelateerde werken

Dsc 4472

> Panamarenko, Papaver [Poppy].Drawing, pencil, colour-pencil, paper, 150 x 150 cm.

Untitled059

> Panamarenko, The Aeromodeller (Zeppelin) [The Aeromodeller (Zeppelin)], 1969-1971.Object, pvc-film, woven rattan, wood, metal, engines, propellers , 2700 x Ø 600, 200 x 600 x 300 cm.