M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Arcobaleno [Rainbow], 1980

Installatie, variable dimensions.

1134 ©image: Van Abbemuseum, Eindhoven / Peter Cox

Collection: Collection VAM, Eindhoven (Inv. no. 1134).

'Arcobaleno' van de Italiaanse kunstenaar Luciano Fabro is gemaakt van pakketjes zigzag gevouwen katoenen watten. Ze zijn met acrylverf voorzien van de kleuren van de regenboog. In totaal zijn er 55 delen, met een wisselend aantal vouwen. Ze worden tegen elkaar in een vaste volgorde met haakjes aan de muur bevestigd. De regenboog beslaat een hele wand, van hoek tot hoek. Afhankelijk van de lengte van de wand, kan de kromming van de boog variëren per keer dat het werk tentoongesteld wordt. De doorsnede van de boog moet ongeveer 8,75 meter zijn. De regenboog mag links iets hoger of lager uitkomen dan rechts.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Luciano%20fabro

> Luciano Fabro.

Tentoonstellingen & Ensembles

Pere%20noguera,%20europe%20in%20mud,%201978,%20collection%20macba,%20foto%20rocco%20ricci

> Tentoonstelling: The collection XXIX – Spirits of Internationalism: 6 European Collections 1956-1986. M HKA, Antwerpen, 20 January 2012 - 29 April 2012.

Spirits plannen3

> Ensemble: Het Transcendente [The Transcendental].