Public Poster Program

Ppp12 claire fontaine overall

Event

M HKA, Antwerp

18 January 2016 - 31 December 2017

Public Poster Program

Gedurende 12 maanden wordt er werk door verschillende internationale en lokale kunstenaars in een vitrinekast in Oostende en Antwerpen getoond. De industrieel gezeefdrukte posters worden gepresenteerd in metalen bureau vitrines die geïnstalleerd zijn in publiek toegankelijke ruimtes. Zowel Mu.ZEE als het M HKA nemen deel. Eens het jaarprogramma is afgerond, kan de tentoonstelling eindeloos en op tal van plaatsen worden herhaald.

Dit tentoonstellingsprogramma werd ontwikkeld door MOREpublishers. Ze werken aan edities, tentoonstellingen, presentaties en interventies en nodigen kunstenaars uit om binnen een bestaand format werken te creëren. Ook het werk The Best Couples in the World (Like Salt and Pepper) van Nel Aerts in het M HKAFE, werd door MOREpublishers uitgegeven.

1. Robert Barry, INCOMPLETE..., 2016

In zijn werk maakt Robert Barry vaker gebruik van de term 'Incomplete'. Hiermee doet de poster denken aan de statement werken die hij maakt. 

2. Joachim Koester (ism Stefan A. Pedersen), Department of abandoned futures, 2016

Deze poster van Koester en Pedersen werd gebruikt als aankondiging voor het audiowerk Department of Abandoned futures dat elders te zien is/was en kan worden gedownload (www.gibca.se/daf). De poster functioneert als trailer en leest: "Department of Abandoned futures / Please join us in the exploration of the past that never happened. [Departement van de verlaten toekomsten / Gelieve ons te vergezellen bij de exploratie van een verleden dat nooit heeft plaatsgevonden.]" Koester is geïnteresseerd in de publieke zichtbaarheid op verschillende plaatsen, die op zich verwijzen naar een andere plaats.

3. Jiří Kovanda, Red Armchair,​ 2016

4. Thomas Bayrle, Cowboy Death Valley (black/yellow), 2016

5. Jonathan Monk, The Magnatism of Colour, 2016

6. Walid Raad, Better be watching the clouds, 2016

7. Rob Pruitt, Summmer '16, 2016

8. Anri Sala, Chish & Fips, 2016

9. Haim Steinbach, Your castle in the sky, 2016

10. Heimo Zobernig, Untitled, 2016​

11. Stefan Brüggemann, THIS WORK IS DESTROYED WHEN YOU STOP LOOKING AT IT AND RESTORED WHEN YOU LOOK AT IT, 2016

12. Claire Fontaine, Untitled (I can't breathe), 2016​​​​​​​

Media View all