M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tentoonstelling: Ping Pong – Philippe Van Snick

M HKA, Antwerp

16 September 2017 - 07 January 2018

Vansnick ©image: Philippe Van Snick, Courtesy Philippe Van Snick & Galerie Tatjana Pieters

Met het werk Ping Pong uit 1972 en de schenking ervan door de kunstenaar aan het M HKA als startpunt van deze tentoonstelling, brengt de Belgische kunstenaar hier werken uit verschillende periodes samen. De titel van de tentoonstelling verwijst enerzijds naar dit werk en anderzijds naar de dynamiek die inherent is aan zijn oeuvre.

Van Snick’s werken worden gekenmerkt door aan het minimalisme verwante vormen. Zijn werken zijn nauw verbonden met de notie van ruimte en de fysieke ervaring van de kijker in een concrete ruimte. Hij maakt gebruik van een decimaal systeem, en een eenvoudig en afgebakend visueel vocabularium dat bestaat uit conceptuele fotografie, wiskunde, fragiele sculpturen en zijn eigen palet van tien kleuren. Hiermee creëert Philippe Van Snick abstracte werelden die worden beheerst door bipolaire fundamentele krachten, zoals dag en nacht, orde en chaos.

Verberg deze beschrijving

Ping pong 1972

> Philippe Van Snick, Ping-Pong, 1972. Photography, ink, paper (b/w photographs), 12 x (18 x 24 cm).

Philippe van snick  photo m hka cc  41

> Philippe Van Snick, 1.5.10, 1979. Painting, gouache on paper, 50 x (42 x 29.7 cm).

Philippe van snick  photo m hka cc  18

> Philippe Van Snick, Pans de Sensation, 2005-2007. Print, ink, paper, 25 x (59.5 x 41.5 cm).

Philippe van snick  grand territorium  2011  foto philippe van snick

> Philippe Van Snick, Grand Territorium, 2011. Sculpture, wood, chalk, 130 x 130 x 380 cm.

Philippe van snick  photo m hka cc  10

> Philippe Van Snick, Zonder titel [Untitled], 2017. Painting, canvas, acryl, vinyl, 104 x 115 cm.

Pingpong final

> Philippe Van Snick, Ping-Pong Revisited, 2017. Poster.