INBOX: Winter School

2017 inbox greta m photom hka cc 2

Event

M HKA, Antwerp

03 February 2017 - 26 February 2017

Het M HKA reserveert de vijfde verdieping voor verrassende interventies en intieme pop-uppresentaties. INBOX is een plaats die inspireert en verrast, en ons een blik gunt in het universum van bevlogen denkers en doeners. Met INBOX creëert het M HKA ruimte voor een aantal van de vragen die vaak aan het museum worden gesteld.

In de periodes tussen de verschillende events tonen we een selectie van onze collectiewerken, met speciale aandacht voor videokunst.

De INBOX-ruimte is gratis toegankelijk.

Greta M.

(een collectief geschreven novelle)

Geluids- en boekinstallatie

Toonmoment met drankjes: donderdag 09.02.2017, 19-21u

Tijdens een vijfdaagse workshop onder leiding van David Maroto, kunstenaar en oprichter van The Book Lovers, schreven zestien studenten van verschillende Europese kunstscholen samen een novelle. Met een focus op de relatie tussen narratieve fictie en hedendaagse beeldende kunst werd er geschreven aan de hand van collectieve creatieve lees- en schrijfsessies.

Tijdens de afbraak van een tentoonstelling in het M HKA verdwijnt een werk uit de collectie. De roman, zowel dagboek als detective, laat ons toe de gebeurtenissen te volgen door de ogen van Greta M.

Greta M. werd geschreven, ontworpen en geprint door Jasmine Bakalarz, Chiara Bertin, Sibel Beyer, Eduardo Cruces, Hanne Van Dyck, Jivan van der Ende, Elena Op ’t Eynde, Dexian Feng, Isabel Fredeus, Phumulani Ntuli (Piere Godide), Lucia Graf, Mieke Hooghe, Anne-Loyse Jaques, Gilani Raja, Anneleen Steenbergen, Pim Steinmann.

Dank aan M HKA, Sint Lucas Antwerp, ECAV Switzerland, Ellen Augustynen, Evi Bert, Barnaby Drabble, Kim Gorus, Sabine Herrygers, Peter Lemmens, Mark Luyten, Federica Martini, Hilde van Pelt, Pieter Vermeulen en Joanna Zielinska.

Voor meer informatie of foto’s, contacteer:
Bert De Vlegelaer
Pers & Communicatie
E bert.devlegelaer@muhka.be 
T +32 (0)3 260 99 91

Media View all