INBOX: ‘Aphrodite’s Girdle’

Videostill aphroditesgirdle 1

Event

M HKA , Antwerp

04 July 2017 - 30 July 2017 23:59

Het M HKA reserveert de vijfde verdieping voor verrassende interventies en intieme pop-uppresentaties. INBOX is een plaats die inspireert en verrast, en ons een blik gunt in het universum van bevlogen denkers en doeners. Met INBOX creëert het M HKA ruimte voor een aantal van de vragen die vaak aan het museum worden gesteld.

In de periodes tussen de verschillende events tonen we een selectie van onze collectiewerken, met speciale aandacht voor videokunst.

De INBOX-ruimte is gratis toegankelijk.

Victoria Begalskaya werd geboren in Kharkov, Oekraïne, ze woont en werkt in Moskou. Begalskaya geeft ons een genadeloos en objectiverend zicht op de sociale realiteit van het post-Sovjet Oekraïne. De video is een gezamenlijk project van de kunstenaar en prostituees. Het feit dat hij uitsluitend door vrouwen gemaakt werd geeft aan deze harde visie tegelijkertijd een melancholische en ironische twist.
De video van Begalskaya moet geplaatst  worden binnen de context van activistische post-feministische werken. Het is geen kritiek op de mannelijke dominantie maar een kritiek op deze kritiek. De poppenkastachtige scenes met kartonnen figuren, schilderijen en andere objecten maken duidelijk dat deze vrouwen trots zijn en de controle over hun bestaan niet zijn verloren.

Items View all

Media View all

Actors View all