M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tentoonstelling: INBOX: Els Vanden Meersch – Mastering the Curtains

M HKA, Antwerp

10 March 2017 - 02 April 2017

Mastering small

Het M HKA reserveert de vijfde verdieping voor verrassende interventies en intieme pop-uppresentaties. INBOX is een plaats die inspireert en verrast, en ons een blik gunt in het universum van bevlogen denkers en doeners. Met INBOX creëert het M HKA ruimte voor een aantal van de vragen die vaak aan het museum worden gesteld.

In de periodes tussen de verschillende events tonen we een selectie van onze collectiewerken, met speciale aandacht voor videokunst.

De INBOX-ruimte is gratis toegankelijk.

Er wordt nog aan deze pagina gewerkt. Binnenkort vind je hier het volledige overzicht.

De tentoonstelling en het boek Mastering the Curtains zijn het resultaat van een intensief onderzoek naar twee perspectieven in Iran: het gecontroleerde publieke enerzijds en het verborgene anderzijds.

De eerste benadering focust op de inhoud en implementatie in de publieke ruimte van het oude populaire en gepolitiseerde straattheater Taziyeh. De tweede benadering onderzoekt de verborgen wereld van de Soefi’s en hun politieke moeilijkheden binnen het huidige beleid.

Oorspronkelijk zijn deze ogenschijnlijke uitersten verbonden in het collectief geheugen door een vertolking van sociaal en spiritueel verzet.

De transformatie van het individuele naar het gemeenschappelijke is de basisgedachte van zowel mystiek als Taziyeh.

Het onderzoeksproces dat vier jaar duurde hield een continue slingerbeweging in tussen verkenning en zelfreflectie. Reflecties over religie, ik en de ander, positie en oppositie, binnen en buiten, transparantie en verborgenheid worden gecombineerd met series beelden als in  een ‘flow of consciousness’. Dit resulteert in een multimediaal gebruik van tekst, beeld en geluid dat de simultaneïteit van plaatsen en tijden opvoert. Uit het onderzoek wordt het sociaal potentieel van mystiek gedestilleerd.

Mastering the Curtains is een doktoraatsonderzoek in de Beeldende Kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen en de Universiteit Antwerpen.

Het boek Mastering the Curtains is een uitgave van Art Paper Editions en kan aangekocht worden voor €18 tijdens de preview op 09.03.2017 of via de website: www.artpapereditions.org

Voor meer informatie of foto’s, contacteer:
Bert De Vlegelaer
Pers & Communicatie
E bert.devlegelaer@muhka.be 
T +32 (0)3 260 99 91

Verberg deze beschrijving

Media

Mastering small

>Mastering the Curtains

2017 els vandermeersch m hka  1

>Zaalzicht

2017 els vandermeersch m hka  8

>Zaalzicht

2017 els vandermeersch m hka  10

>Zaalzicht

Op dit moment zijn geen items verbonden met deze tentoonstelling.