INBOX: De bio-poëzie van Alain Arias-Misson

Plexi la cage %c3%a0 sucre angled 300

Event

M HKA, Antwerpen

24 April 2015 - 23 May 2015

Het M HKA reserveert de vijfde verdieping voor verrassende interventies en intieme pop-uppresentaties. INBOX is een plaats die inspireert en verrast, en ons een blik gunt in het universum van bevlogen denkers en doeners. Met INBOX creëert het M HKA ruimte voor een aantal van de vragen die vaak aan het museum worden gesteld. In de periodes tussen de verschillende events tonen we een selectie van onze collectiewerken, met speciale aandacht voor videokunst.

Alain Arias-Misson (°1936, Brussel) wordt gezien als de uitvinder van het publieke gedicht, een uitbreiding van visuele poëzie die losstaat van de happening, omdat het wordt uitgevoerd buiten een artistieke of esthetische context, maar op straat of op het strand. Arias-Missons publieke gedichten zijn zowel subversief als bevrijdend, zowel uitdagend als speels.

Hij experimenteert met de fonetische dimensie van poëzie en schrijft zelf verschillende gedichten. Hij speelt met driedimensionale poëzie; voor zijn gedicht ‘UROBOROS’, in de vorm van het gelijknamige mythische Griekse symbool, gebruikte hij Letraset-kleefletters op verschillende plexiglasplaten waardoor het woord doorheen een blok van acht platen krult. Dit werd het begin van een reeks werken ‘plastico-concretist’, plexiglasvoorwerpen met stereometrische vormen en gedaanten; woorden met letterlijke substantie. 

Items View all

Media View all

Actors View all