M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tentoonstelling: A Halo around the ICC

I.C.C., Antwerp

26 September 1976

©image: ICC Archive

Actie van James Lee Byars voor het I.C.C. op de Antwerpse Meir. De proportionele analogie tussen de breedte van de gevel van het I.C.C. en de breedte van de straat inspireerde de kunstenaar voor deze onderneming. Onder het waakzame oog van Byars begint directeur Flor Bex met het schilderen van een halve cirkel in gouden verf op de straat voor het gebouw. Het oorspronkelijke plan was om een performance te geven, precies in het midden van de cirkel, maar Bex werd op heterdaad betrapt door een politiepatrouille. Byars die nergens te bespeuren was toen de politie Bex arresteerde, gaf zijn performance, onder de vorm van een receptie uiteindelijk in een onafgewerkte halo.

Verberg deze beschrijving

Media

>Uitnodiging voor de performance 'a halo around the icc'

>Briefje aangetroffen door I.C.C. directeur Flor Bex op de voorruit van zijn wagen, de ochtend toen hij samen met Byars' vrouw BB vrijgelaten werd door de Antwerpse politie. Er staat: ' Flor, We hebben James naar huis gebracht, na eerst nog een koffie te hebben gedronken. We hopen je morgen of één van de volgende jaren terug op vrije voeten te mogen begroeten' getekend Stan.

>

>

>

>james Lee Byars in gesprek met twee bezoekers van de performance.

> James Lee Byars, A Halo around the ICC , 1976. Performance.