The Vibrating Image

Ensemble

HET BRUISENDE BEELD

Dit thema kwam plots op in onze gedachten toen we keken naar de werken van Wim Delvoye en Costas Tsoclis die we dan combineerden met beelden van Hicham Benohoud.

Wat doen kunstenaars, simpel uitgedrukt? Als ze ambachtslieden waren, konden ze gezien worden als beeldsmeden omdat ze simpelweg spelen met ons vermogen om beelden waar te nemen en ze ons schitterende vondsten aanreiken. Kijk ernaar: kunstwerken tussen twee en drie dimensies die de vorm hebben van een voorwerp en het beeld van een ander en die op de een of andere manier verdeeldheid zaaien in het gezichtsveld. Op die manier schipperen beelden tussen verschillende betekenissen en schommelen ze tussen interpretaties of blijven mogelijkheden.

In Sky werkt Tsoclis met trompe-l’oeil om een scène te creëren die zowel met de voeten op de grond als met het hoofd in de wolken is. Delvoye presenteert een werk dat de functionele vorm van een betonmixer heeft die echter met de hand uitgekerfd is en, versierd met lichtblauwe en witte kleuren, eerder doet denken aan keramiek. Benohoud, op zijn beurt, geeft leerlingen een nieuwe plaats in een klaslokaal via eenvoudige visuele effecten.

Items View all

Actors View all