M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Ensemble: Fields of artistic production in the oeuvre of James Lee Byars

Het efemere, de cirkel en de perfectie zijn drie steeds wederkerende 'elementen' in het veelzijdige oeuvre van James Lee Byars. Deze 'aspecten' zijn aanwezig van zijn meest intieme werken tot de meest grootschalige performances en installaties. De functie van de stad Antwerpen als vierde 'kernwoord' is een voor de hand liggende keuze, vermits deze opmerkelijke kunstenaar vanaf de late jaren 60 een hele lijst van gedenkwaardige acties uitvoerde in onze stad.

Verberg deze beschrijving

Thema's & Categorie├źn

>The city of Antwerp.

>The Ephemeral.

>Perfection.

>The Circle / The Sphere.

Werken

>James Lee Byars, A Halo around the ICC , 1976.Performance.

>James Lee Byars, The Perfect Place ( is on Top of Your Head) , 1976.Performance.