M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Ensemble: Cuttings

Matta clark  gordon  403  27  foto florent bex ©image: Flor Bex

Met slijpschijven en kettingzagen ‘tekent’ Gordon Matta-Clark als het ware op, in en door muren, balken, plafonds en vloeren. Matta-Clark behandelt gebouwen alsof het hanteerbare beeldhouwwerken zijn.

"Het vastgeroeste idee dat architecten muren zetten en kunstenaars ze decoreren druist in tegen mijn visie op beide beroepen. Een eenvoudige insnijding of een reeks insnijdingen, fungeert als een krachtig tekeninstrument dat in staat is om ruimtelijke situaties en ruimtelijke structurele componenten te herdefiniëren.” (Gordon Matta-Clark)

Door incisies in een gebouw aan te brengen wordt het inwendige en de structuur van een gebouw blootgelegd en kan het daglicht op onverwachte wijze binnendringen. Zijn cuttings maken het gebouw op een nieuwe manier leesbaar en doorbreken de dagelijkse automatische waarneming.

Verberg deze beschrijving

Werken

Bingo%201

>Gordon Matta-Clark, Bingo, 1974.Intervention.

37b4c02f5a

>Gordon Matta-Clark, Conical Intersect, 1975.Intervention.

Days%20end%201

>Gordon Matta-Clark, Day's End (also called Day's Passing), 1975.Intervention.

Matta clark color slide3

>Gordon Matta-Clark, Office Baroque, 1977.Intervention.

Matta%20 %20clark,%200010%20doors%20crossing

>Gordon Matta-Clark, Office Baroque (Doors Crossing), 1977.Installation, wood, 198 x 77 x 4 cm.

Mattaclark splitting

>Gordon Matta-Clark, Splitting: Four Corners, 1974.Intervention.