Where Dogs Run

° 2000

Werkt in Yekaterinburg (RU).

Where Dogs Run is de naam van een bevlogen Russisch kunstenaarscollectief, afkomstig uit Yekaterinburg in het Oeralgebergte, dat op multimediale wijze uiting geeft aan intellectuele en licht subversieve artistieke statements in de vorm van installaties, video’s en DIY-pakketten.

Men zou hen mediakunstenaars kunnen noemen, de groep combineert innovatieve visuele technieken met wetenschappelijke onderzoeksinstrumenten en low tech om hybride installaties te maken die een vorm van artificiële intelligentie produceren - en deze tegelijk in vraag stellen. De intelligentie is immers bewust gestuurd en gekleurd, wat meteen hun politieke en wetenschappelijke argwaan verraadt. Het creatieve collectief, opgericht in 2000, vertegenwoordigt een breed scala van technieken (geluid, video, installaties, performances) waarmee ze hun persoonlijke, idealistische ideeën laten samengaan met empirisch onderzoek en lichamelijke ervaringen, maar ook doctrines of mythologische verhalen.

Met veel gevoel voor verbeelding ontwerpen ze pseudowetenschappelijke installaties om de psychologische en maatschappelijke mechanismen bloot te leggen die onopgemerkt de dagelijkse realiteit bepalen. Het laat hen toe een artificiële wereld te creëren die futuristisch en vrij wil zijn, maar die onlosmakelijk verbonden blijft aan de demonische achtergrond van de historische realiteit. De groep bestaat uit Vladislav Bulatov (°1975), Natalia Grekhova (°1976), Olga Inozemtseva (°1977) en Aleksey Korzukhin (°1973).

Items View all

Events View all

Ensembles View all