M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Waltercio Caldas

W caldas%20joaodorio

° 1964

Geboren in Rio de Janeiro (Brazil), leeft in Rio de Janeiro (Brazil).

Waltercio Caldas staat vooral bekend voorzijn beeldhouwwerk.

De afgelopen jaren is Caldas steeds meer overgegaan op een onderzoek naar de geschiedenis van kunst, waarin in het bijzonder Velázquez' paradigmatische Las Meninas een centrale rol kreeg toegewezen.

Voor deze onderzoeken vormen kunstenaarsboeken een belangrijk platform en Caldas raakte betrokken bij een recente publicatie die zich richt op de literaire erfenis van João do Rio, een van de beste kroniekschrijvers van Carioca-straatleven aan het begin van de twintigste eeuw.

Werken

W.caldas%20joaodorio

>Waltercio Caldas, Sem título, 2010.Collage, 3 x (50 x 70 cm).

Tentoonstellingen & Ensembles

Miguel rio branco capoeira

> Tentoonstelling: A RUA/DE STRAAT – Europalia.Brasil. 06 October 2011 - 22 January 2012.