M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tom Phillips

Tom phillips

° 1937

Leeft in London (United Kingdom).

Het werk van kunstenaar Tom Phillips wordt gevoed door verschillende hardnekkige bekommernissen, die hij tot uiting brengt in een almaar groter aantal vormen. Die gaan van schilderijen (zowel figuratief als abstract) over opera (componist, librettist, decorontwerper), tot concrete poëzie en decoratieve vormen van tekst, beeldhouwwerk en plaatsgebonden ontwerp (mozaïeken, wandtapijten, draadmodelobjecten). Hij heeft ook al verschillende meta-artistieke rollen op zich genomen: criticus, curator, voorzitter van een committee voor de Royal Academy, vertaler – en al die rollen komen terug in zijn kunst terecht. Phillips heeft een passie voor postkaarten, maar is bovendien een nijver student en verzamelaar van Afrikaanse kunst sinds zijn eerste bezoek aan het continent in 1973. In 1995 stelde hij een grote tentoonstelling samen in de Royal Academy en het Guggenheim Museum: Africa: The Art of a Continent. Phillips ontving de Frances Williams Memorial Prize in 1983 voor zijn illustraties bij en vertaling van De hel van Dante, waar hij overigens ook een tv-versie van maakte met Peter Greenaway (die hen beiden gezamenlijk de Italiaprijs opleverde). Hij is ook trustee geweest aan de National Portrait Gallery en het British Museum. In 2005 werd hij aangeduid als Slade Professor of Fine Art aan de Universiteit van Oxford.

Werken

1 humapp 1152x1536 v.2

>Tom Phillips, A Humument, 1980-2012.Book, ink, paper, 17.5 x 12.5 cm, 367 p, language: English, publisher: Thames and Hudson, ISBN: 9780500290439.

Tentoonstellingen & Ensembles

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.