Sophie Calle

° 1953

Geboren in France, leeft in France.

Sophie Calle is een Franse schrijfster en kunstenaar die werkt met foto’s, installaties en performances. Ze plaatst zichzelf in situaties die laten uitschijnen dat zij en de mensen die ze ontmoet fictief zijn. Ze creëert een persoonlijk verhaal waarvan ze zowel auteur als personage is, door elementen van haar eigen leven in publieke ruimtes te brengen.

Sinds 2005 doceert Sophie Calle als professor film en fotografie aan de European Graduate School (EGS) in Saas-Fee, Zwitserland. Ze doceerde aan het departement Visual Arts van de University of California, San Diego en in Mills College in Oakland, Californië.

Er liepen tentoonstellingen met werk van Sophie Calle in: Hermitage in Sint-Petersburg, Rusland; Musée d’Art et d’Histoire du Judaïsme in Parijs, Frankrijk; Paula Cooper Gallery, New York, VS; Paleis voor Schone Kunsten Bozar in Brussel, België; Videobrasil, SESC Pompeia in São Paulo, Brazilië; Museum voor Moderne Kunst in Bahia, Salvador, Brazilië; Whitechapel Art Gallery in Londen, VK; De Pont Museum voor Hedendaagse Kunst in Tilburg, Nederland.

Items View all

Events View all

Ensembles View all