M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Pipilotti Rist

800px pipilotti rist at fundaci%c3%b3 joan mir%c3%b3 in barcelona ©image: Pere Pratdesaba, Fundació Joan Miró, 2009

° 1962

Geboren in Rheintal (), leeft in Zurich (), leeft in Los Angeles ().

Elisabeth Charlotte 'Pipilotti' Rist is mee bepalend voor de mondiale kunstboom in de jaren 90. Haar vrolijke video-installaties in Technicolor, met een esthetiek die geïnspireerd is door televisie en reclame, vatten perfect de tijdsgeest.

Haar werk stelt vaak explosieve thema's zoals  gender en zelfbeschikkingsrecht van het individu aan de orde, maar op een speelsere en 'naïevere' manier dan meestal passend wordt geacht. De video's van Rist zijn 'gebruikersvriendelijk': ze duren slechts een paar minuten en stimuleren de kijker met frequente veranderingen in kleur, klank en ritme, en referenties naar de populaire cultuur.

Werken

Currently no items have been added to this actor.

Tentoonstellingen & Ensembles

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Killaars  fransje2 photo a4a vzw

> Ensemble: SBKM - Stichting Beeldende Kunst Middelburg.

Geen foto

> Ensemble: Wild Walls.