M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Pedro Barateiro

Pedro barateiro photo m hkaclinckx2 ©image: M HKA

° 1979

Geboren in PT, leeft in Lisbon (PT).

Pedro Barateiro stelt met zijn werk de vraag welke identiteit een kunstenaar voor zichzelf kan creëren wanneer hij woont en werkt in een oceaan van onmiddellijk beschikbare gegevens. De kunstenaar navigeert met precisie tussen de rol van kenner (van de kunstgeschiedenis en de hedendaagse massacultuur) en die van commentator (van de koloniale geschiedenis en de huidige politiek). Barateiro is ervan overtuigd dat je de dingen eenvoudig moet houden, zodat de complexiteit zich op zijn eigen manier opnieuw in hen kan installeren.

Meer

Media

Pedro barateiro photo m hkaclinckx2

>Pedro Barateiro @M HKA, 2014

>Meer weten over de kunstenaar en zijn werk? Klik hier.

Werken

Pedro barateiro curfew 2013

>Pedro Barateiro, Curfew, 2013-2014.Installation, wood, metal net, plaster, terracotta, paint, glass, metal table, 157 x 170 x 120 cm.

Pedro barateiro the actors 2014 still

>Pedro Barateiro, The Actors, 2014.Installation, 00:11:00.

Tentoonstellingen & Ensembles

Dykwia campaign image

> Tentoonstelling: Don't You Know Who I Am? – Art After Identity Politics. 13 June 2014 - 14 September 2014.

Ayman

> Tentoonstelling: Recent acquisitions. 14 August 2015 - 31 January 2016.

Horsfield

> Ensemble: Aanwinsten 2014 [Acquisitions 2014].

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.