Nadia Naveau

Untitled033

° 1975

Geboren in Bruges (BE), leeft in Antwerp (BE).

Nadia Naveau (°1975) studeert beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie van Antwerpen en volgt een opleiding aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Sinds 2006 doceert ze beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ze stelt regelmatig tentoon in binnen- en buitenland.

Naveau experimenteert in haar oeuvre met vormen, materialen en kleurgebruik. Voor haar sculpturen put ze inspiratie uit verschillende contexten die ze samenkneedt tot een vreemde, eigenzinnige verbeelding. Ze verenigt naadloos vormen en iconografie uit de oudheid met die van onze hedendaagse maatschappij. Elk beeld heeft zijn eigen verhaal. Naveau verkent de grenzen tussen het figuratieve en het abstracte, het barokke en het gestileerde, het hedendaagse en het klassieke, en vermengt deze in haar werken. De eclectische beelden bestaan uit verschillende vormen of elementen, samengesteld tot één beeld of gecombineerd in een installatie.

Ik vind het belangrijk dat een beeld vervreemding oproept. Ik hou van beelden die mij aantrekken, maar waarbij ik op het eerste gezicht niet weet wat ik ermee moet aanvangen, wat de bedoeling ervan is. Een goed beeld proef je, het heeft iets smakelijks, …

Naveau creëert zowel levensgrote als zeer kleine sculpturen en boetseert die doorgaans uit klei. Vervolgens realiseert ze haar beelden en installaties in de meest uiteenlopende materialen: gips, keramiek, polyester, beton of plasticine.

Items View all

Events View all

Ensembles View all

Media View all