M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Marlow Moss

Marlowmoss 0 ©image: Stephen Storm, Private Collection - ©digital image: Florette Dijkstra

1890 - 1958

Marlow Moss (°1890-1958) bewoog zich in de kringen van Mondriaan en maakte constructivistische schilderijen. Moss verbleef tijdens haar leven een aantal jaren in Londen, maar omdat ze op de klassieke kunstacademies naar eigen zeggen niet vond wat ze zocht, was ze voornamelijk te vinden in de bibliotheek van The British Museum. Daar bestudeerde ze het kubisme, het impressionisme en alle avant-garde stromingen die volgden. Ze raakte geïnteresseerd in en overtuigd van de eenheid tussen kunst en leven. Als kunst een metafoor voor het leven was, dan waren licht, ruimte en beweging volgens Moss de belangrijkste dingen die een kunstwerk zou moeten uitdrukken. Kunst zou met abstracte middelen een nieuwe werkelijkheid moeten scheppen.

Werken

Marlow moss

>Marlow Moss, Compositie met dubbele lijn en blauw vlak, 1934.Painting, oil on canvas, 72.5 x 55 cm .

Tentoonstellingen & Ensembles

Menlibayeva  almagul  steppen police  2010  photo the artist

> Tentoonstelling: The Collection. 28 April 2017 - 05 April 2020.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

 collection m hka  photo  m hkacc 5

> Ensemble: NU TE ZIEN.

M hka  photo  m hkacc 6

> Ensemble: Permanent Collection 2017 - 2022 / Library.

Killaars  fransje2 photo a4a vzw

> Ensemble: SBKM - Stichting Beeldende Kunst Middelburg.