M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Mark Dion

Markdion

° 1961

Geboren in New Bedford, Massachusetts (), leeft in New York ().

Mark Dion is gebiologeerd door de rijke verscheidenheid van organismen in de natuur en de manier waarop de mens daarmee omspringt. In zijn werk wil hij verduidelijken hoe onze opvattingen over de natuur bepaald worden door wetenschap, media en ideologie. De rode draad doorheen zijn oeuvre is de manier waarop natuur en natuurgeschiedenis worden voorgesteld. Hij is gefascineerd door methodologie en manieren van representatie. Daarbij legt hij de link tussen de natuurwetenschappelijke ordeningssystemen en de museologische context (collectievorming en presentatie). Mark Dion heeft zelf lange tijd in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika gewerkt als reizend natuur- en veldonderzoeker. Dion heeft echter niet de pretentie een wetenschapper te zijn, zijn amateurisme is vaak duidelijk zichtbaar. Hij blijft op de eerste plaats kunstenaar, expert in beeldvorming en het overbrengen van visuele informatie.

Werken

Dion  mark  0003 the corridor of extinction  1995

>Mark Dion, The Corridor of Extinction, 1995.Installation, mixed media.

Tentoonstellingen & Ensembles

Image 384

> Tentoonstelling: The collection I – Fall 2002. 31 August 2002 - 10 November 2002.

Tuymans  luc  polaroid scan4

> Tentoonstelling: The collection XXXIII – The Collection as a Character. 07 June 2013 - 22 September 2013.

Visite roeselare groot

> Tentoonstelling: Visite Roeselare – The Green Line. 05 May 2016 - 19 June 2016.

Gb  tv quiz dekor  1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

Geen foto

> Ensemble: Excavation, Accomodation, Extinction.

Allansekulashipoffoolsexhibitionviewmhka clinckx 45

> Ensemble: maatschappij.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.