M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

K P Krishnakumar

Kpkrishnakumar ©image: Vivan Sundaram

1958 - 1989

Geboren in Kerala, Kuttippuram (), overleden in Kerala ().

K P Krishnakumar was een neef van de Malayalam dichter Edasseri. In 1981 behaalde hij een diploma in beeldhouwkunst aan het College voor de Schone Kunsten in Trivandrum. Daarna ging hij naar Santiniketan voor een postgraduaat en in juli 1984 werd hij toegelaten met een beurs aan het Kanoria Centre for Arts in Ahmedabad. Al vlug verliet hij het Centrum om een kamp voor jonge beeldhouwers bij te wonen in Kasauli. Sindsdien werkte en woonde hij in Baroda. Krishnakumar was onderdeel van een levendige beeldhouwscène en nam deel aan de Young Sculptors tentoonstelling, georganiseerd door het Kasauli Art Centre en gecurateerd door Vivan Sundaram. Niet veel later was Krishnakumar mede-oprichter van The Radical Painters' and Sculptors' Association (1987-89). Met Krishnakumars zelfmoord in 1989 kwam zijn leven tot een tragisch einde.

Werken

Krishnakumar,%20kp,%20untitled,%201982%20photo%20clinckx

>K P Krishnakumar, Untitled, 1982.Drawing, variable dimensions.

Tentoonstellingen & Ensembles

Poster%20def

> Tentoonstelling: SANTHAL FAMILY – Positions Around an Indian Sculpture. 01 February 2008 - 05 May 2008.

Tuymans  luc  polaroid scan4

> Tentoonstelling: The collection XXXIII – The Collection as a Character. 07 June 2013 - 22 September 2013.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Santhal family

> Ensemble: SANTHAL FAMILY.

Geen foto

> Ensemble: The Kerala Radicals.