M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Josef Dabernig

M ikon 2011 11 28 0018jozefdabernig

° 1956

Geboren in Kötschach-Mauthen (Austria).

Josef Dabernig (Oostenrijk, 1956) gebruikt het bewegende beeld, film en video, op een manier die zowel verhalende als sculpturaal is. Zijn films zijn vaak zwart- wit en roepen de onzekere werkelijkheid in verandering van de postcommunistische landen het dichtst bij Oostenrijk (Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Polen, Slovenië en Kroatië) op. Zijn films geven dwars commentaar op sociale structuren die verder gaan dan de interpersoonlijke , en ze kunnen dan ook gelezen worden als illustraties of allegorieën  van de Grote Maatschappij, zoals ze weerspiegeld wordt in de kleine (soms zelfs obsessieve) details van het alledaagse.

Meer.

Werken

Hotel roccalba %28josef dabernig%29 10

>Josef Dabernig, Hotel Roccalba, 2008.Video, black and white film, 00:10:00.

Josef dabernig excursus on fitness %282010%29 17

>Josef Dabernig, Excursus on fitness , 2010.Video, black and white film, 00:12:00.

Tentoonstellingen & Ensembles

Au congo belge.

> Tentoonstelling: The Welfare State. 29 May 2015 - 27 September 2015.