Ina Wudtke

Annoniem female

° 1968

Werkt in Berlin (DE).

Ina Wudtke (°1968) is een Berlijnse conceptuele kunstenaar. Haar op onderzoek gebaseerde werk bevraagt het hegemoniale politiek-maatschappelijke discours en versterkt tegen-discoursen over onderwerpen als werk, gender en huisvesting.

Haar kunstpraktijk kent verschillende vormen. Ze is beeldend kunstenaar, schrijver en DJ. In 1992, tijdens haar DJ-residentie in de Soul Kitchen in Hamburg, werd Wudtke's DJ alter ego, geboren : 'DJ T-INA', wat ook grafisch aansluit bij de hip-hopscène waartoe ze behoort. De praktijk van DJ T-INA heeft Wudtke's artistieke werk sterk beïnvloed en heeft geleid tot specifieke crossovers tussen hip-hop en beeldende kunst. Van 1992 tot 2004 is ze uitgeefster van het queer-feministische kunstenaarsmagazine NEID en organiseert in dit kader tal van muzikale evenementen, spoken word-evenementen, lezingen, tentoonstellingen, filmvertoningen, debatten, enz..

Haar werk gebruikt diverse vormen van representatie, gaande van installatie, gedrukte media, muziek, digitale animatie, video en fotografie. In haar werk onderzoekt ze de sociale structuren van de presentatie en de representatie van lichamen.

Items View all

Events View all

Ensembles View all