M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

I.P.T.A

Ipta logo

° 1942

De I.P.T.A. ontstond tijdens een cruciale fase in de 20ste-eeuwse Indiase geschiedenis. Gebeurtenissen zoals WO II, de hongersnood van 1943 en de strijd voor onafhankelijkheid, vormden de achtergrond waartegen ze tot leven kwam als onderdeel van het Culturele Front van de Communistische Partij van India [C.P.I.]. Het gezelschap kaartte netelige en vaak contradictoire kwesties aan van dekolonisatie, de strijd tegen het fascisme en armoede. Bijvoorbeeld in zijn toneelstuk Nabanna [Oogst], waarin de verhongering van de bevolking schril contrasteert met het gegeven dat een goede oogst volledig naar de militaire kracht verdwijnt.

Werken

M9

>I.P.T.A, "The People Theatre Stars the People" IPTA, Bombay, Branch Report, 1946, 1946.Leaflet.

Azaalzicht%20santhal%20family%202008%20photo%20clinckx%20 58

>I.P.T.A, I.P.T.A. Poster Wall by Julie Peeters, 2008.Collage.

Ac 902

>I.P.T.A, Musical cassettes.Other.

Tentoonstellingen & Ensembles

Poster%20def

> Tentoonstelling: SANTHAL FAMILY – Positions Around an Indian Sculpture. 01 February 2008 - 05 May 2008.