Heather & Ivan Morison

H ymorison

Leeft in North Wales (United Kingdom), leeft in Brighton (United Kingdom).

Heather en Ivan Morison maken kunst als een actieve omgang met materialen, geschiedenis, plaatsen en processen. Tijdens rondzwervende reizen hebben de Morisons sculpturen, foto’s, gebouwen en fictie voortgebracht. De laatste vier jaar hebben de kunstenaars zich gevestigd in een afgelegen dorp in Wales, Arthog, waar ze een langetermijnproject ontwikkelen: een arboretum. De Morisons hebben Wales vertegenwoordigd op de 52ste Biënnale van Venetië.

Hun werk daagt mensen uit om dapper in de toekomst te kijken en zich voor te bereiden voor wat komt. Het stelt ons voor een kentering in het populaire milieubewuste gedachtegoed: van het bewaren van het status quo naar de overleversbenadering van voorbereiding op een niet te stoppen en onvermijdelijke verandering. Het recente werk van Heather en Ivan Morison verkent het thema van de nakende botsing tussen het moderne leven en de natuurlijke wereld, in combinatie met de reacties of oplossingen die mensen hebben bedacht, van preppers tot Buckminster Fuller.

Sinds hun afstuderen hebben Heather en Ivan Morison zich ondergedompeld in een episch semi-fictief drama. Ze hebben hun reizen ook gedocumenteerd met foto’s van interessante bomen in China en met het schrijven van een sciencefictionverhaal op een vrachtschip richting Nieuw-Zeeland. Sommige van hun projecten mislukken, zoals hun poging om een luchtschriftroman te schrijven (met een vliegtuig sporen achterlaten in de blauwe hemel): zo romantisch en ambitieus als Icarus.

Items View all

Events View all

Ensembles View all