Frank Theys

Blank

° 1963

Leeft in Brussels (BE), geboren in Uccle (BE).

Frank Theys (°1963) studeert beeldende kunsten aan de Brusselse Academie voor Schone Kunsten en filosofie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Aanvankelijk produceert Theys, samen met zijn broer Koen, audiovisueel werk en hij regisseert en ensceneert theaterproducties. Sinds 1996 maakt hij video-installaties, interactieve multimedia en film. Theys wordt gedreven door fundamentele onderzoeksvragen en door een verdere reflectie op het medium ‘video’.

Zijn eigenzinnige interpretatie van de moderne wereld komt voort uit zijn fascinatie voor technologie en wetenschap, en de effecten daarvan op hoe we de wereld zien en ervaren. Deze wetenschappelijke interesse in combinatie met zijn persoonlijke reflecties op het thema, zorgen voor de spanning die inherent is aan zijn werk.

Daarnaast zijn de thema’s van de menselijke fragiliteit en onze rauwe, alledaagse werkelijkheid kenmerkende componenten voor zijn oeuvre. Theys gaat op een eigenzinnige manier met zijn vraagstellingen aan de slag en biedt de toeschouwer zo een persoonlijke kijk op de hedendaagse samenleving. Hij creëert een zintuiglijkheid en plastische kracht door het gebruik van een beheerste en overtuigende videotechniek.

Items View all

Events View all

Ensembles View all