M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Ernesto Neto

05

° 1964

Leeft in Rio de Janeiro (Brazil), geboren in Rio de Janeiro (Brazil).

Ernesto Neto, mede-oprichter van A Gentil Carioca, is al lang een begrip in de internationale hedendaagse kunstwereld, en zijn direcht herkenbare installaties worden wereldwijd in grote kunstmusea en op biënnales getoond. In veel van deze grootschalige environments probeert Neto, door en door beeldhouwer, de kwestie van het bij ekaar komen aan te kaarten - een proces van de ontmoeting tussen jezelf en de ander, de kunst en het leven, de studio en de straat, waarin alle grenzen per definitie poreus en flexibel moeten blijven, transparant en sensueel geladen.

Media

05

>

>Opbouw van Ernesto Neto's "Célula Nave" in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam [video]

>Interview met Ernesto Neto tijdens een retrospectieve van zijn werk in Oslo, Noorwegen [video]

>Ernesto Neto's ode aan het kokoswater [video] [in het Portugees]

Werken

2011%20a%20rua%20at%20m%20hka%20photo%20m%20hka 3 96

>Ernesto Neto, Em cima da hora, in the top of the hour (Saturday Sunday Monday), 2011.Installation.

Tentoonstellingen & Ensembles

Miguel rio branco capoeira

> Tentoonstelling: A RUA/DE STRAAT – Europalia.Brasil. 06 October 2011 - 22 January 2012.