M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Cevdet Erek

Cevdeterek ©image: RMphotostudio

° 1974

Leeft in Istanbul (TR), geboren in TR.

Cevdet Erek maakt werken op basis van ervaring en perceptie, meer bepaald plaats, tijd en ritme. Zijn praktijk kan gezien worden als een onderzoek naar de politiek van ruimte. Als kunstenaar met een achtergrond in architectuur en muziek heeft Erek, binnen het kader van zijn artistieke praktijk, vaak plaats-specifieke interventies ontwikkeld in niet-kunstruimtes. Zijn installatiereeks Room of Rhythms – die begon in 2012 voor Documenta 13 in een verlaten warenhuis – is hiervan een belangrijk voorbeeld. Recentelijk werd dit gevolgd door zijn grote project ÇIN voor het paviljoen van Turkije op de Biënnale van Venetië in 2017.

Website.

Werken

2018 in situ cevdet erek photo m hkacc 32

>Cevdet Erek, AAAAA, 2018.Installation, street furniture, paint, corten steel , variable dimensions.

Tentoonstellingen & Ensembles

Cevdeterek heroitem

> Tentoonstelling: IN SITU: Cevdet Erek – AAAAA. 20 January 2018 - 29 April 2018.