M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Babi Badalov

Beforeafterbb

° 1959

Geboren in Lerik (AZ), leeft in Paris (FR).

Babi Badalov (°1959) werd geboren in het Azerbeidzjaanse Lerik. Na het voltooien van zijn studies aan de kunstacademie verhuist hij naar Leningrad, het huidige Sint-Petersburg, waar hij tot 1990 woont. Hij is actief in de officieuze kunstscène van de stad en wordt lid van de onafhankelijke kunstenaarsgroep ‘Associatie van Experimentele Visuele Kunst’ (TEII). Met die groep neemt hij deel aan verschillende kunstexposities, in Rusland en het buitenland. Badalov woont nu in Parijs.

Het werk van Badalov maakt een spreidstand tussen beeldende kunst en poëzie. Hij presenteert zijn werk effectief als 'visuele poëzie' en werkt met schilderkunst, installatie en performance, net als met experimentele en geïmproviseerde literaire formats. De vermenging van verschillende talen en orthografische systemen en de combinatie van woorden en beelden is, in al die genres, kenmerkend voor zijn werk.

Badalov wijdt zich aan de verkenning van de grenzen van de taal en de beperkingen die ze oplegt aan haar gebruikers. Mensen die nomadische levens leiden – kunstenaars, maar ook economische migranten of politieke vluchtelingen – zullen de strijd en de voordelen van de culturele adaptatie ervaren, maar kunnen ook gevangenen van de taal worden. Badalov speelt met dergelijke situaties en zinspeelt zo op bredere geopolitieke kwesties.

Werken

Voasova

>Babi Badalov, VOAIZOVA (War is over), 2010.Installation, glass, pens, paper, sketchbook, 20 x 20 x 3 cm.

Euromental 2

>Babi Badalov, I am Euromental, 2015.Installation, 27 sheets, ink on cotton, variable dimensions.

Tentoonstellingen & Ensembles

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. 15 September 2018 - 04 November 2018.

Azat sargsyan  shizo reality 2003 photo  m hka 12

> Tentoonstelling: LATT: Europe at Large #5 Vyacheslav Akhunov, Babi Badalov & AZAT (Azat Sargsyan). 21 May 2010 - 04 July 2010.

Euromental 2

> Ensemble: Aanwinsten 2016 [Acquisitions 2016].

Geen foto

> Ensemble: Benedenverdieping | Ground Floor.

Geen foto

> Ensemble: Caucasian Debris.

Menlibayeva  almagul  steppen police  2010  photo the artist

> Ensemble: EUROPE AT LARGE.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.

Tinka pitoors  zonder titel  2018  courtesy to the artist  image m hka

> Ensemble: MIGRATIE | MIGRATION.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.