M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Babi Badalov

Beforeafterbb

° 1959

Geboren in Lerik (), leeft in England ().

Babi Badalov is dichter en kunstenaar. Na het voltooien van zijn studies aan de kunstacademie trok hij in 1980 naar St. Petersburg, waar hij snel een invloedrijk undergroundkunstenaar werd en lid van de niet-officiële Associatie van Experimentele Visuele Kunst (TEII). Met die groep nam Badalov deel aan verschillende kunstexposities, in Rusland en het buitenland. Als visueel kunstenaar drukt hij zijn ideeën uit via kunstobjecten, schilderijen, installaties en live performances. Hij experimenteert ook met woorden en schrijft cryptische poëzie, waarin hij talen en beelden uit verschillende culturen mengt. Sinds kort focust het werk van Badalov op linguïstische exploraties, waarbij hij de beperkingen van de taal en de grenzen die ze oplegt aan haar gebruikers onderzoekt.

Werken

Voasova

>Babi Badalov, VOAIZOVA (War is over), 2010.Installation, glass, pens, paper, sketchbook, 20 x 20 x 3 cm.

Euromental 2

>Babi Badalov, I am Euromental, 2015.Installation, 27 sheets, ink on cotton, variable dimensions.

Tentoonstellingen & Ensembles

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. 14 September 2018 - 04 November 2018.

Azat sargsyan  shizo reality 2003 photo  m hka 12

> Tentoonstelling: LATT: Europe at Large #5 Vyacheslav Akhunov, Babi Badalov & AZAT (Azat Sargsyan). 21 May 2010 - 04 July 2010.

Euromental 2

> Ensemble: Aanwinsten 2016 [Acquisitions 2016].

Geen foto

> Ensemble: Caucasian Debris.

Menlibayeva  almagul  steppen police  2010  photo the artist

> Ensemble: EUROPE AT LARGE.

Kroon

> Ensemble: MIGRATIE | MIGRATION.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Verdieping 2.