M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Angela Su

Angela su

Leeft in Hong Kong (China).

Nog voor Angela Su koos voor beeldende kunst behaalde ze in Canada een diploma biochemie. Door de ervaring van de kunstenaar met anatomisch tekenen voelt haar werk klinisch aan. Met topografisch perspectief doen de tekeningen denken aan pagina’s in oude medische boeken. Haar biologische tekeningen combineren de precisie van wetenschappelijke schetsen met een mythisch gevoel voor esthetiek. Zo wordt ieders positie en perceptie van het ecologische en evolutionaire systeem in vraag gesteld.

Haar tekeningen van een martelmachine, apparaat, menselijke vlees en organen vormen vaak een uitdaging voor het publiek en diens visuele ervaring van plezier uit pijn. Angela is niet alleen geïnteresseerd in het verkennen van de perceptie en beeldtaal van het lichaam, maar onderzoekt ook voortdurend de spanning van de dualistische staat van de kunstenaar bij fysieke dreiging of angst, in performancewerk als One-Woman-Apartment (2008) en The Hartford Girl and Other Stories (2012). Haar werk was te zien op de 17 Biennale of Sydney, bij Rossi & Rossi en Saatchi Gallery in Londen.

Werken

Berty cover

>Nadim Abbas, Angela Su, Mary Lee, BERTY, 2013.Book, ink, paper, 19 x 12.5 cm, 192 p, language: English, publisher: self-published, ISBN:978-988-12778-0-0 .

Tentoonstellingen & Ensembles

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.